Hødal Malteri
Vi producerer malt af økologisk korn fra egne marker.
Tørvebisserne mødes i mosen for at grave tørv.
I første omgang malter vi i vores maltmaskine, som kan lave batches på 1 ton af gangen. Her kan vi også riste malten i forskellige grader, så vi også kan supplere med karakterfuldt malt, der tilfører yderligere smag til øl eller whisky.
I løbet af 2023 vil vi desuden starte op med gulvmaltning, som vi kan tørre med røg fra tørv eller bøg. Vi har et godt samarbejde med ”Tørvebisserne” i Moseby, som graver tørv til os i Udholm, hvor der tidligere har været erhvervsmæssig tørvegravning til bl.a. Kaas Briketfabrik.
På udvalgte dage sommeren igennem mødes Tørvebisserne ude i mosen, hvor de graver tørv for at holde de gamle traditioner i live.
Det er muntre folk, og mosen fyldes med lune kommentarer når en god håndfuld folk står hinanden stævne over en hyggelig stund. Tørvene æltes i en gammel maskine, hvorefter de lægges ud i forme på jorden.
Derefter klarer sol og vind tørring, så de kan benyttes som brændsel til tørring og rygning af malt. Ved både at bruge moderne maskinmaltning og gammeldags gulvmaltning, kan vi opfylde vores behov for en bred variation i malttyper, til senere brug ved whisky- og ølproduktion, og i sidste ende som grundlag for unikke varianter af eksklusive drikkevarer til hverdag og fest.